Dry needling

Kivunlievitystä ja lihasten rentoutusta Dry needling -menetelmällä

Dry needling on hoitomenetelmä, joka käyttää ohuita neuloja lihasten kireyden, kipujen ja toimintahäiriöiden lievittämiseen. Menetelmä on saanut nimensä siitä, että siinä käytetään ohuita neuloja ilman lääkkeellistä ainetta tai injektiota. Menetelmä perustuu triggerpisteiden, eli kivuliaiden ja kireiden lihaskohoumien, käsittelyyn neulojen avulla. Näiden triggerpisteiden käsittelyllä pyritään lievittämään kipua ja parantamaan lihasten toimintaa.

Turvallinen Dry needling -hoito

Dry needling-hoidossa tunnustellaan ensin sormin kireitä lihasjuosteita ja trigger-pisteitä, joihin neula sijoitetaan tarkasti. Tämä hoitomuoto mahdollistaa syvienkin lihasten käsittelyn, jotka sijaitsevat pinnallisten lihaskerrosten alla. Syvempien lihasten hoidossa kiinnitetään erityistä huomiota kehon anatomiaan, kuten hermojen ja verisuonten reitteihin. Neulan asettaminen voi aiheuttaa hetkellistä paineen tunnetta ja toisinaan paikallisen lihasnykäyksen, kun lihas supistuu reagoidessaan neulan kosketukseen herkistyneen trigger-pisteen kohdalla.

Mihin hoito perustuu?

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa. Hoidon aikana neuloilla ei injektoida lihaksiin mitään, vaan teho perustuu pelkän neulan aikaansaamaan vaikutuskeen. Neuloina käytetään aina kertakäyttöisiä, steriilejä ohuita neuloja. Toisin kuin kiinalaisessa akupunktiossa, dry needlingissä ei keskitytä tyypillisiin meridiaaneihin tai energiakanaviin, vaan se perustuu tarkkaan lihaskireyksien käsittelyyn neulojen avulla. 

Apua erilaisiin vaivoihin

Hoitomenetelmää voidaan turvallisesti soveltaa lähes kaikille kehon alueille. Yleinen sivuvaikutus hoidon jälkeen on ohimenevä herkkyys neulatulla alueella. Yleisiä vaivoja, joita hoidetaan tällä menetelmällä, ovat muun muassa hartiakivut, selkäkivut, migreeni, tenniskyynärpää, penikkatauti ja muut lihaksiin liittyvät kiputilat sekä nivelkivut. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijoille. Vaativissa jännitystiloissa, kuten esimerkiksi penikkataudissa, hoitoa voidaan tehostaa TENS/EMS-sähköstimulaatiolaitteella.

Kenelle Dry needling sopii?

Dry needling-hoito on yleisesti sopiva henkilöille, joilla on lihaskireyttä, kipua tai toimintahäiriöitä eri kehon osissa. Kuitenkin on tärkeää huomioida tilanteet, joissa hoito ei ole suositeltavaa tai vaatii tarkempaa harkintaa, kuten raskaus, verenohennuslääkitykset, verenvuototauti, neulakammo, infektiot tai lymfakierron häiriöt. Mikäli epäilet, sopiiko hoito juuri sinulle, voit konsultoida ammattilaisiamme tai tarvittaessa lääkäriäsi asiasta.

Varaa aikasi nyt ja vapaudu jumeista

Scroll to Top