LPG-hoito

LPG-hoito – tehokas alipainehoito pehmytkudoksille

LPG-hoito on alipaineeseen perustuva hoitomuoto pehmytkudoksille. Tehokkassa, mutta hellävaraisessa alipainelaitteen avulla suoritettavassa hoidossa yhdistyvät lymfakäsittely, sidekudoshieronta, klassinen hieronta ja fasciakäsittely. LPG-hoito sopii eri-ikäisille ihmisille erilaisten pehmytkudosvaurioiden hoitamiseen, kuntouttamiseen sekä palautumisen tehostamiseen. LPG-hoidot sopivat niin kuntoutujille, aktiiviliikkujille, huippu-urheilijolle, sekä erilaisista tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiville ihmisille.

Mikä on LPG-hoito?

LPG-hoito on ei-invasiivinen tekniikka, joka keskittyy kehon kudosten hierontaan ja stimulointiin. Laite hyödyntää alipainetta, johon liikkuvat rullat on yhdistetty. Tämä menetelmä on ei-invasiivinen ja auttaa palauttamaan kudoksen toimintakyvyn. Hoidolla on merkittäviä vaikutuksia aineenvaihduntaan, kudoksiin, hermostoon ja hormonitoimintaan. Rullien toimintaan voidaan yhdistää jatkuva tai ajoittainen alipaine ja imuun liittyvän tauon kestoa voidaan säädellä. LPG-laite mahdollistaa lihaskalvojen käsittelyn tehokkaammin kuin pelkästään käsin ja se edistää liikettä kalvojen välillä.

LPG-hoito on miellyttävän tuntuista ja  edistää vammojen parantumista samalla nopeuttaen palautumista harjoittelusta. Fysioterapiassa LPG-hoitoja voidaan monipuolisesti käyttää eri alueilla, kuten vammojen hoidossa ja niiden ennaltaehkäisyssä, sekä jännitystilojen helpottamisessa.

LPG-hoidossa suosittelemme käyttämään hoitopukua. Tällöin laitteen rullat liikkuvat paremmin ja hoito tuntuu miellyttävämmältä. Lyhyet osahieronnat voidaan tehdä paljaalle iholle.

Kuinka pitkän hoitoajan valitsen?

 • 30min aikaa suosittelemme täsmähoidoille, kuten kiputilan hoitoon tietyssä paikassa/alueella.
 • 45min hoitoja suosittelemme laajemman alueen hoitamiseen, kuten ylävartalo/selkä tai jalat.
 • 60–75min hoitoja suosittelemme koko kehon hoitamiseen.
 • LPG-selluliittihoidoissa ensimmäiselle kerralle varataan 60min, joka sisältää yhdessä asiakkaan kanssa tehtävän hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Jatkohoitojen kesto selventyy ensimmäisellä kerralla, riippuen hoidettavien alueiden määrästä.
 • Kerrothan ajanvarauksen yhteydessä lisätiedot/toiveesi hoidolle!

LPG-hoidon hyödyt

lpg-hoidot_700

LPG-hoito parantaa ihon ulkonäköä ja lievittää jännitystä lihaksissa. Lue alta LPG-hoidon hyödyistä:

Tehostaa kuntoutumista

LPG-hoidon avulla voidaan helpottaa lihasten jännitystä, kipuja ja nopeuttaa toipumista intensiivisen urheilusuorituksen jälkeen. Hoidosta on hyötyä myös vammoista toipumisessa, kuten tuoreista pehmytkudosvaurioista, lihasrevähdyksistä tai -venähdyksistä. Se tehostaa aineenvaihduntaa ja edistää kuona-aineiden poistumista kehosta, mikä puolestaan tehostaa palautumista.

Vähentää turvotusta

LPG-hoidolla on merkittävä vaikutus turvotuksen vähentämisessä, erityisesti tilanteissa, joissa esiintyy esimerkiksi jalkojen iltaista turpoamista tai leikkausten tai syöpähoidon jälkeistä turvotusta. Tämä hoito voi myös olla osa lymfaterapiaa.

Hoitoa voidaan käyttää myös leikkauksista toipumisen tukena, sillä hoito vähentää kudosten turvotusta ja auttaa kuona-aineiden poistumista kudoksista. Kudoksen paineen laskiessa kipu lievittyy, aineenvaihdunta paranee ja nivelten liikelaajuudet kasvavat. Tämä lisää hapen ja ravintoaineiden virtausta kudoksiin. Lisäksi LPG-hoito auttaa parantamaan leikkausarven laatua, tekee siitä joustavamman ja estää sen kiristymistä. Tämä hoitomuoto ennaltaehkäisee fibroosin muodostumista.

Nopeuttaa palautumista

LPG-terapiaa hyödynnetään valmistavana tai palauttavana toimenpiteenä urheilijoiden kilpailusuoritusten ja voimakkaan harjoittelun yhteydessä. Se auttaa valmistautumaan urheilusuorituksiin, palautumaan rasituksesta ja tukemaan urheilijan kuntoutumista. Lisäksi se hoitaa tehokkaasti lihaskipuja ja nopeuttaa maitohappojen poistumista jopa kuusinkertaisesti.

Miten LPG-hoito eroaa hieronnasta?

LPG ja hieronta eroavat toisistaan merkittävästi. LPG-hoito keskittyy pinnallisen faskian tehokkaaseen muokkaamiseen, sopien erinomaisesti yleiseen lihaskireyteen. Erityisesti LPG soveltuu sidekudoksen alueille, kuten alaselkä, yläniska, reiden ulkosivu ja pohkeen alaosa. Se toimii myös syvempien kireyksien hoidossa, mutta optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi saattaa vaatia yhdistämistä syvempään pehmytkudoskäsittelyyn, kuten hierontaan.

Vaikuttavalla, tasapainoisella LPG-hoidolla voi olla positiivinen vaikutus voimantuottoon, kun taas hieronnalla tällaista vaikutusta ei yleensä ole. LPG poistaa myös turvotusta, mikä tekee siitä hyödyllisen harjoittelusta palautumisessa.

LPG voidaan hyödyntää yksinään tai hieronnan kanssa lihashuoltomenetelmänä, mutta sen pitkäkestoiset vaikutukset lihaskireyksiin saattavat vaatia muita ratkaisuja, kuten staattisen lihastyön tai syvien lihasten vahvistamisen huomioimista.

LPG-hoito ei sovi, jos sinulla on:

 • Akuutti tai krooninen infektio
 • Marevan tai muu verta ohentava lääkitys
 • Sydänsairaus
 • Syöpä
 • AIDS
 • Avohaava, hiertymä (ei hoideta tältä alueelta)
 • Paikallinen suonikohju (ei hoideta tältä alueelta)

Varaa aikasi nyt ja vapaudu jumeista

Scroll to Top