Fysioterapia

Terveempi keho fysioterapian avulla

Fysioterapia on laaja-alainen ja tehokas hoitomuoto, joka keskittyy ihmisen liikunta- ja toimintakyvyn parantamiseen, kivunlievitykseen sekä fyysisten ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Fysioterapeuttimme ovat asiantuntijoita liikkumiseen, lihaksiin, niveliin ja kipuun liittyvissä kysymyksissä. Heidän tavoitteenaan on auttaa asiakkaita saavuttamaan optimaalinen liikkuminen ja toimintakyky, sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa fyysisiä ongelmia.

Fysioterapiaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Fysioterapialla on laaja kirjo sovelluskohteita, ja se voi auttaa monenlaisissa tilanteissa. Se ei rajoitu vain vammojen hoitoon, vaan sen tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tässä on joitakin yleisimpiä käyttökohteita fysioterapialle:

• Liikkuvuuden parantaminen: Fysioterapian avulla voit lisätä niveltesi liikkuvuutta ja ennaltaehkäistä jäykkyyksiä. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi ikääntyville sekä istumatyötä tekeville.

• Kivunlievitys: Fysioterapeutit voivat auttaa lievittämään kipua erilaisten harjoitteiden ja tekniikoiden avulla. Tämä voi olla hyödyksi esimerkiksi kroonisen selkä- tai nivelkivun hoidossa.

• Vammojen ennaltaehkäisy: Fysioterapia auttaa välttämään vammoja ja ylikuormitusta. Se opettaa oikeita liikeratoja ja kuormittaa lihaksia ja niveliä tasapainoisesti.

• Hengitysharjoitukset: Fysioterapia voi olla avuksi hengitysongelmissa, kuten astmassa ja keuhkosairauksissa. Harjoitukset voivat parantaa hengityksen tehokkuutta ja helpottaa hengittämistä.

• Urheiluvammat: Fysioterapeutit ovat tärkeä osa urheilijoiden kuntoutusta. He auttavat palauttamaan vamman jälkeisen liikkumiskyvyn ja optimoimaan paluun lajin pariin.

Yksilöllisellä hoidolla saavutetaan parempia tuloksia

Vastaanotolla fysioterapeutti määrittelee yhdessä potilaan kanssa tavoitteet hoidolle ja laatii henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Käyntikerrat voivat sisältää harjoitteita, joiden tarkoituksena on parantaa lihasten voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tarjoamme myös ohjausta ja neuvontaa terveellisistä elämäntavoista, oikeasta ergonomiasta ja harjoitusten tekemisestä kotona, sillä suuri osa työstä hyvinvoinnin eteen tehdään kotona, ei vastaanotolla. Tarvittaessa teemme myös kinesioteippauksia lihasten ja nivelten tueksi. Tavoitteena fysioterapiassa on auttaa asiakkaitamme saavuttamaan paras mahdollinen tulos ja parantamaan liikkumistaan ja toimintakykyään.

Fysioterapian hyödyt

Kivun lievitys

Fysioterapia on erinomainen kivunlievitysmenetelmä monille vaivoille, kuten selkä- ja nivelkivuille.

Palautuminen

Fysioterapian avulla voit palautua nopeammin leikkauksista, vammoista ja sairauksista.

Toimintakyvyn parantaminen

Fysioterapia voi auttaa lisäämään liikkuvuutta ja toimintakykyä, mikä tekee arkielämästä helpompaa

Ennaltaehkäisy

Fysioterapia auttaa ehkäisemään uusia vammoja ja kipuja, mikä on erityisen tärkeää aktiivisille ihmisille.

Psyykkinen hyvinvointi

Kipu ja rajoittunut liikkuminen voivat vaikuttaa mielialaan negatiivisesti. Fysioterapia voi auttaa palauttamaan mielenrauhan ja positiivisen asenteen.

Lisääntynyt liikunnan ilo

Fysioterapia auttaa monia ihmisiä palaamaan liikunnan pariin tai aloittamaan sen, mikä tukee kokonaisvaltaista terveyttä.

Fysioterapian aloittaminen

Jos harkitset fysioterapiaa oman terveytesi tai hyvinvointisi tueksi, ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä koulutettuun ja kokeneeseen fysioterapeuttiin. Fysiorapeutti suorittaa aluksi perusteellisen arvioinnin tilanteestasi ja keskustelee kanssasi tavoitteistasi. Yhdessä laaditaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma, ja hoito voi alkaa.

Varaa aikasi nyt ja vapaudu jumeista

Scroll to Top